HTC Vive Pre

ETC-USC-2016

Virtuell verklighet var den största nyheten på årets CES , med många företag som försökte att sälja sina idéer av headsets, controllers och applikationer .

Taiwans HTC är ett av de företag som leder stormningen med sin andra generationens Vive Pre headset , som är mer kompakt, bekväm och har förbättrade linser. Liksom raffinerade handhållna styrenheter.

HTC Vive Pre har också en kamera på framsidan för att upptäcka bärarens omgivning och hålla honom eller henne från att gå in i saker. Det är en otrolig upplevelse , men det krävs

en kraftfull dator för att fungera.

HTC kommer att börja ta förbeställningar i februari med ett förväntat leveransdatum i april , även om företaget ännu inte har meddelat priset. San Francisco-baserade Oculus , dess främsta konkurrent , planerar att sälja sitt Rift headset för 599 $ USD senare under 2016.

3D Rudder

Rörelse inom virtuell verklighet är fortfarande ett problem som ett antal uppstartings företag har funderat på.

Frankrikes 3D Roder består av en rund, skateboard -liknande plattform som tillåter sina användare att flytta sig framåt och bakåt , från sida till sida och uppåt och nedåt. Användaren styr rörelserna med sina fötter medans man sitter och lämnar händerna fria att göra andra saker – eller hålla andra styrenheter .

”Vi tror att det är lösningen på rörelsen”, säger företagets grundare Stanislas Chesnais . ”Det bidrar till att hålla händerna oberoende.”

3D Roder kommer att finnas tillgänglig för förbeställning i mars för 175 $ US.

4K TVs      

John Karakatsanis-2013

Ultra – high – definition eller 4K tv har börjat att upp plocka fart , med alla de stora tillverkarna nu i fullt utvecklingsläge för att skapa högre upplösning paneler.  Bortsett från att packa fler pixlar på skärmar , TV utvecklarna , däribland Sony, Samsung och LG , vill de också lägga till hög dynamisk räckvidd teknik , vilket resulterar  i bättre färgskalor och vitare vita.

4K Blu-ray

Med dessa nya 4K tv apparater, kommer tillverkarna snart att släppa 4K Blu – ray-spelare. Samsung och Philips var två av de större företagen att tillkännage dessa enheter på CES . Samsung siktar på en mars release men har inte visat sitt pris , medan Philips spelare förväntas kosta under $ 400 . Filmstudior använde också CES att tillkännage produkter. Warner Bros säger att det kommer att släppa 35 4K Blu – ray-filmer i år, inklusive Mad Max : Fury Road och Lego filmen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *